Kasztanowo

Posted: Październik 18, 2010 in Gotowanie
Tagi: , , , ,

Od jakiegoś czasu już mnie nachodziła ochota na kasztany. Nie kasztany z parku bo tych Ci u nas dostatek tylko jadalne, te co najlepsze z placu Pigalle.

Nieodparta chęć próbowania nowych rzeczy skłoniła mnie do zakupu – 15 zł za kilo. W książkach kucharskich przepisów ciężko szukać. Użyłem dość dużej książki kucharskiej – google. Kasztanowe ciasta, zapiekanki, desery i w końcu normalne pieczone kasztany. Według stron można grillować, piec w piekarniku lub smażyć. Z czystego lenistwa wybrałem opcję ostatnią. Po nacięciu skorupek kasztany wylądowały na 15 minut na patelni z oliwą solą i pieprzem 🙂

Efekt końcowy… dziwna sprawa. Pomieszanie smaku orzechów, fasoli, i innych strączkowych. Spróbowane ale chyba nie zostaną moim ulubionym przysmakiem 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s